Close

Músics

Músics, a la 2 de TVE a Catalunya, és el nou punt de trobada pels intèrprets que no coneixen la por i que saben que el talent ni es ven ni es compra. Aquest programa neix del gust per la bona música i del plaer de descobrir i compartir centenars de formacions, que fins ara veien difícil la possibilitat d'oferir les seves composicions a través de la televisió. D'aquella que va ser pionera, d'aquesta televisió que és l'arxiu musical real d'aquest país

País: España
Idioma: Español
Contenido: Entretenimiento
Tema: Música
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/musics/

Episodios disponibles para ver online

Toni Beiro
Un bon dia, tocant una cançó en una prova de so, l'Antonio Orozco el va escoltar i en va quedar tant fascinat que se'l va endur de gira, de teloner, ell sol amb la seva guitarra. Molta de la gent que ja l'ha vist en directe afirmen "quedar immediatament seduïts". Parlem d'en Toni Beiro, un olotí, nascut entre volcans, que desprèn alegria i vitalitat, i no tan sols amb la seva música, ell és pur carisma en la seva màxima expressió.
Joan Vinyals
Músics té com a protagonista Joan Vinyals & 2Moons, que tocaran en directe algunes cançons dels seu darrer disc 'Res no és igual'. En Joan Vinyals és un dels millors guitarristes del nostre país. Ha acompanyat i enregistrat juntament amb artistes com Pau Riba, Los Rebeldes, Gato Perez, The Driffters, Yoko Ono o Juan Perro. Actualment lidera el seu propi grup Joan Vinyals & 2Moons, i és el guitarrista i director musical de Juan Perro. Posseeix una de les trajectòries i carreres musicals (com a músic, guitarrista i productor) més impressionants que hi ha actualment al panorama musical nacional. I no és d’estranyar, la seva gran sensibilitat i delicadesa a l'hora de crear i interpretar, l'ha dut a recorre els principals circuits nacionals i internacionals.
Xarim Aresté
Diuen d'en Xarim Aresté que és un virtuós de les paraules i un poeta de la guitarra. Després de col·laborar amb artistes com Maika Makovski, Paul Fuster, Sanjosex, Gerard Quintana, Pascal Comelade o Josele Santiago, entre molts d'altres, i de liderar els Very Pomelo, actualment defensa el seu projecte personal, el qual signa amb nom i cognom. El músic de Flix presenta 'El nus i altres mons', el seu quart àlbum en solitari. Al llarg de la seva carrera li han plogut molts premis, com l'Altaveu, el Cerverí o l'Enderrock.. Merescuts guardons que reconeixen una ample, i al mateix temps discreta, trajectòria.
Tòfol Martínez
Tòfol Martinez va néixer a Sabadell, en una família sense vincles directes amb la música. Però als set anys, en arribar un piano a casa seva, l'aprèn a tocar. Comença els estudis de guitarra clàssica pocs anys més tard, descobrint el blues de la mà de Stevie Ray Vaughan. I comença a estudiar amb la idea de poder viure de la música. A dia d'avui, Tòfol Martínez és un dels grans noms de l'escena del blues a Catalunya. Un 'bluesman' que ha recorregut els principals festivals del país.
Outer Space
Autèntics paisatges sonors són els que proposen els barcelonins Outer Space. El seu nom ja és ben suggeridor: 'Outer Space: Espai Exterior'. I és que les seves atmosferes sonores han estat qualificades de mantres còsmics. Una experiència que transmeten els músics de la banda a través dels seus instruments. De fet, la seva proposta instrumental beu de l'Ethio Jazz dels 60 i 70, del Soul i del Funk, amb molt de 'groove' i amb melodies hipnòtiques. Un viatge sonor còsmic, que comença a l'Àfrica i ens porta a recórrer l'univers sencer.
Dácil
Dácil, com “fàcil”, però amb D de “difícil” ens visita a 'Músics' per presentar-nos “Mamma Shark”, un disc fàcil i difícil alhora, on combina disco, jazz i indie en una barreja sorprenent. Cantant i compositora nascuda a Tenerife però que ha passat la seva vida entre Barcelona i el Baix Empordà. Actualment és també professora de l’aula de música moderna i jazz del Conservatori del Liceu. Al llarg de la seva carrera, ha treballat al costat de reconeguts artistes com la Sol Picó, en Jaume Sisa, Gorka Benítez o Marco Mezquida amb els quals ha girat per mig mon. De molt jove, ja va començar a interessar-se pel jazz a través de les figures de Nina Simone o Billie Holiday. Potser per aquest motiu la seva veu es és tan torrentada i especial.
Stinusvidal
Dos reconeguts músics de l’escena nacional s’han unit per crear un projecte tan ambiciós com deliciós, "Stinusvidal". Són el llegendari i emblemàtic guitarrista Jaime Stinus i el legendari vocalista Xavi Vidal. A Jaime Stinus el coneixem per haver col·laborat com a músic i, sobretot, com a productor amb infinitat de grans noms de l'escena musical, com ara la “Orquesta Mondragón”, “Loquillo”, “Bunbury”, “Calamaro”, “Radio Futura”, “Rebeldes”, “Urrutia” etc. I Xavi Vidal és la veu de “La Gran Aventura” i de la “Xavi Vidal Band”. El resultat d’aquesta fantàstica unió és el disc ‘Canvis’, el primer d’aquest projecte conjunt, que presenten a Músics. Es van creuar per primera vegada a principis dels anys 90 i des d’aleshores ja van saber que algun dia voldrien treballar junts. Ha calgut esperar, però ha pagat la pena.
Flamingo Tours
El primer programa de Músics s'estrena amb el grup liderat per Myriam Swanson: Flamingo Tours, una banda de rock arrelada a la tradició més salvatge de la música popular i que transpira aromes diversos i profunds. Myriam Swanson és coneguda per haver estat la veu dels Mambo Jambo a les sessions del 'Taboo Burlesque Nights' de la Sala Apolo de Barcelona. Ara, Swanson lidera la seva pròpia banda, mantenint-se fidel a la música popular nord-americana del seu primer disc, però apropant-se més cap al desert mexicà, tant en estètica com en so. El grup presenta a 'Músics' el seu segon LP, 'Lucha Libre', un disc fronterer ple de rhythm and blues, soul surf i rockabilly trepidant.
Dorian
Ens acompanya un quintet barceloní instal·lat a l’escena musical com a referent de l’indie electrònic dins i fora de casa. Un grup que ha triomfat amb 6 discos al mercat, però sobretot amb una filosofia: fer de la seva música un llenguatge universal que convenci allà on vagi. Milers d’hores i més de 10 anys sobre els escenaris els han regalat una generosa legió de seguidors que sempre demanen més. Una experiència que només gaudeixen els autèntics músics.
Falciots Ninja
Nora Norman
'Músics' compta amb la veu poderosa i el talent innat de Nora Norman, una cantant de Sabadell que viu a Madrid. Goyo Prados parla amb la Nora Norman, una jove de curta carrera i llarga ombra que promet molt. Amant i mestre del soul, deixa anar la seva veu allà on vol i és capaç de crear cançons autèntiques. Seduïda per la moda i la il·lustració, sap del cert però, que el que corre per les seves venes és la música, a qui s'ha rendit amb l'elegància dels músics
Joan Masdéu
'Músics' compta amb Joan Masdéu, un reusenc que va tastar els plaers de la música de ben jove i que ara amb 43 anys signa un nou disc en solitari, el tercer i de nom, 'Innocents'. Només amb 18 anys ja va conèixer l’èxit de prop gràcies als Whiskyn’s, amb els qui va caminar mentre perdia l’adolescència. Goyo Prados parla amb aquest músic, que porta 17 anys de formació i més de 700 concerts a les espatlles, sobre la seva trajectòria i el seu darrer disc.
El Petit de Cal Eril
'Músics' compta amb una veu sensible i inquieta Joan Pons. El Petit de Cal Eril són cinc músics, sàviament dirigits per Pons, que per funcionar beuen del factor sorpresa. Un grup tan compromès que mai oblida que públic i escena han de vibrar. Goyo Prados parla amb els membres d'El Petit de Cal Eril, autors de sis discos, que en poc més de deu anys han deixat la petjada del pop metafísic. Un estil amb ADN propi, un somni de músics.
Koers
Els Koers, vinguts de Nigèria, Uruguai i Catalunya, han fet de Lleida la terra que ha vist néixer i créixer el seu talent. Només amb un únic disc al mercat, 'Unbroken', s'han omplert les butxaques d'admiradors i prometen una reeixida carrera. Disposats a canviar el món amb la música, fa quatre anys que caminen amb el pas segur dels músics.
The Lazy Lies
Aquesta setmana 'Músics', l'espai musical de La 2 i Ràdio 4, té com a protagonista el grup The Lazy Lies, que tocarà en directe a la sala El Siglo de Sant Cugat algunes cançons dels seu últim disc 'Less Talk More Action'. Dijous, 'Músics' compta amb els The Lazy Lies, un quintet barceloní que ens fa retrocedir quasi 60 anys i que sembla haver espiat els sixties pel forat del pany, sense perdre detall d'una generació que revolucionaria el món i que va saber reivindicar-se. Goyo Prados parla amb The Lazy Lies, format per Montse Bernard, Roger Gascon, Xavi Mir, Dedé Camprubí i Josep Mateo, amb dos discos al mercat i amb la més poderosa arma que s'ha emprat per revolucionar el món i despertar consciencies: el llenguatge dels músics. Dirigit i presentat per Goyo Prados, 'Músics' és el punt de trobada per a grups o solistes que obren via, figures musicals que actuaran en directe i amb els que Goyo Prados repassarà la seva trajectòria. S'emet els dijous a La 2 i els dissabtes a les
Olivemoon
'Músics' compta amb els Olivemoon, un grup de vells coneguts que comparteixen la passió per la música. Una formació nascuda el 2007, que els seus integrants el Marc Navarro, l'Ignasi Canals i el Jonatan Oliva han sabut defensar a foc lent i amb pas segur i sense presses. Tot per aconseguir la precisió del bisturí i amb el mateix efecte de les paraules úniques. 'Mangata' és el primer disc fet a casa. Una forta aposta musical que parla d'emocions, directament mirant als ulls. Un repte només propi de músics.
Matthew McDaid
L'univers folck-rock de Matthew McDaid, dijous a 'Músics'. Aquesta setmana 'Músics', l'espai musical de La 2 i Ràdio 4, té com a protagonista Matthew McDaid, que tocarà en directe a la sala El Siglo de Sant Cugat algunes cançons dels seu últim disc 'Off the Beaten Track'. Dijous, 'Músics' compta amb el cantant Matthew McDaid, un jove irlandès que va canviar el mar per la música. Nascut a Belfast i criat a Rupit, va deixar que les terres osonenques li despertessin el talent d'intimar amb el públic gràcies a les seves cançons.
Exili a Elba
El grup tocarà a 'Músics' algunes cançons del seu darrer disc 'Deus ex machina'. Aquesta setmana 'Músics', l'espai musical de La 2 i Ràdio 4, té com a protagonista el grup Exili a Elba, que tocarà en directe a la sala El Siglo de Sant Cugat algunes cançons dels seu últim disc 'Deus ex machina'. Goyo Prados parla aquesta setmana amb el grup de pop català, de Barcelona, Exili a Elba. Arnau Giordani (Veu i Guitarra), Adrien Faure (Baix) i Miki Grau (Bateria) presenten el seu tercer àlbum 'Deus ex machina'.
Manu Guix
Goyo Prados parla amb el cantant, pianista i productor del seu darrer disc 'Després de tot'. Aquesta setmana 'Músics', l'espai musical de La 2 i Ràdio 4, té com a protagonista el músic Manu Guix, que tocarà en directe a la sala El Siglo de Sant Cugat algunes cançons dels seu últim disc 'Després de tot'. Goyo Prados parla aquesta setmana amb Manu Guix un cantant, pianista i productor que irradia talent pels quatre costats. Un artista reconegut allà on va i per tot el que fa. Tocarà en directe algunes de les cançons dels seu darrer treball 'Després de tot'.  
El folk de Guillem Roma
Goyo Prados parla amb el músic osonenc del seu darrer disc 'Connexions'. Goyo Prados parla amb Guillem Roma, un músic osonenc que per sobre de tot és feliç. La tradició musical a la família li ha permès cantar i composar amb una alegria i vitalitat contagiosa que molts altres voldrien.
08/03/18
El grup Projecte Mut, dijous a 'Músics'.Goyo Prados parla amb David Serra i Joan Barbé, cos i ànima de del grup de folk rock.  
The Black Suns
El grup de rock The Black Suns, dijous a 'Músics'. Una formació que canta amb la seguretat i la fermesa de saber el que s'està fent.
Joana Serrat
La veu de la cantant és una de les més delicades del nostre país, quan canta sembla que ho faci a cau d'orella.
Panam
La banda de rock alternatiu aconsegueix esgarrapar noves sensacions i emocions.
08/02/18
Dues bandes rivals, els Mods i els Rockers, protagonitzen una autèntica batalla campal de dos dies...”Más de dos mil sabandijas y patanes se enfrentan de nuevo en Brighton”, van titular els diaris. Els germans Gil, l’Albert i el Ricky són l’ànima dels Brighton 64 que fa 36 anys van posar sobre els escenaris del nostre país la més fidel i autèntica influència del moviment musical Mod Britànic. Quasi en plena adolescència van ser capaços de fer vibrar un públic entregat, que descobreix en ells els aires musicals més moderns. Nascuts a la tardor de 1981 i només en un any, els Brighton 64 ja omplien les millors sales. Fa 30 anys van ser capaços d’arrossegar a cent mil persones al concert de la Mercè de 1987. A cops de “tumbones” de platja i pedres es van enfrontar Mods i Rockers a Brighton l’any 1964. Res més poètic com una baralla amb música de fons.

Otros programas de entretenimiento >


Otros programas de RTVE >