Close

Gala 60 aniversario RTVE

Televisión Española culmina la celebración de su 60º aniversario con una gala especial en la que el humor y las actuaciones musicales son los protagonistas. Raffaella Carrà es la encargada de presentar la gala Mónica Naranjo, Marta Sánchez, Diana Navarro, India Martínez, Ruth Lorenzo, Santiago Segura, Carlos Latre, Ernesto Sevilla y Joaquín Reyes, entre otros, no han faltado a esta "Gala 60 años juntos" en la que se repasan las seis décadas de TVE.

País: España
Idioma: Español
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/60-aniversario-tve/

Episodios disponibles para ver online

Ho has vist!? - Tribunal popular
A Ho Has Vist!? recuperem el programa 'Tribunal popular' que dramatitzava un judici en el qual un tribunal popular emetia un veredicte sobre un tema d'actualitat. L’advocat Javier Nart feia de fiscal, el periodista Ricard Fernández Deu, d’advocat defensor i Javier Foz actuava com a jutge.
Saber i Guanyar - 11/07/2019
'Saber y ganar' realitza una sèrie de cinc programes especials, que s'emetran la setmana del 8 al 12 de juliol, titulats 'Saber i guanyar', una versió en llengua catalana del veterà concurs.
Recording - Montse Tejera, Judit Martín i Sandra Sabatés
Aquest dimecres, la periodista Sandra Sabatés, que va començar la seva trajectòria professional al centre producció de Sant Cugat, visita 'Recording'. Amb ella repassem presentadors i convidats que, en un moment donat, ens han sorprès per la seva imatge. Qui no recorda els cabells en punxa de la Julia Otero, o la imatge del pare Mundina, el sacerdot de les plantes, un dels primers capellans mediàtics a la televisió? Molt més recent, recordem la Lucrecia, presentadora i acompanyant permanent dels Lunnis. Aquesta setmana, també comptem amb la periodista i presentadora de TVE Montse Tejera per entendre què són els programes magazín. En aquest bloc tornem a veure un Antonio Banderas de molt jove a 'Roba neta, roba bruta', quan encara ni somiava tenir un club de fans. Tanmateix, recordem el dia que en el programa 'Plató vacío' vam tenir un rinoceront enmig dels convidats, i a la Lola Flores envoltada dels membres de La Trinca, fent broma de la seva relació amb una altra folklòrica, Isabel
Saber i Guanyar - 10/07/2019
'Saber y ganar' realitza una sèrie de cinc programes especials, que s'emetran la setmana del 8 al 12 de juliol, titulats 'Saber i guanyar', una versió en llengua catalana del veterà concurs.
Ho Has Vist!? - 3x4
Víctor M. Amela dona pas al programa '3x4' (tres per quatre), un concurs amb preguntes de cultura general i proves d’habilitat, i també amb actuacions musicals, entrevistes i reportatges breus. Es va emetre primer en català entre 1985 i 1987, i després es va fer la versió en castellà entre 1988 i 1990. A l’etapa en català el programa tenia seccions de cuina, estètica i sèries. Al llarg d'aquests anys va ser presentat per Jordi Hurtado, Julia Otero, Constantino Romero, Isabel Gemio i Jordi González. El títol feia referencia a les proporcions d’una pantalla de televisió de l’època: tres d’alt per quatre d’ample. 'Ho has vist!?' recupera, per aquesta ocasió, el programa emès el 15 de maig de 1989, que inclou una actuació de Luz Casal i una entrevista al sociòleg i escriptor Josep Vicent Marqués.
Recording - Toni Cruz, Irene Mir i Goyo Jiménez
Visita 'Recording' Toni Cruz, membre de La Trinca i un dels presentadors del programa 'Tariro, tariro', que dona pas a un bloc dedicat a il·lustres col·laboradors. Entre d'altres, veurem Carme Forcadell en la seva etapa de redactora a 'Giravolt' i Màrius Carol, actual director de La Vanguardia, fent de reporter al mateix programa.  També comptem amb Goyo Jiménez, presentador dels espais 'Órbita Laika' i 'Código final'. Amb ell recordem alguns dels programes divulgatius, culturals i científics que s'han fet a TVE Catalunya com, per exemple, 'El carrer de l'espectacle', on veurem una entrevista que li van fer a Maribel Verdú quan tenia només 16 anys.  El tercer convidat d'aquest 'Recording' és Irene Mir, que dóna pas a un dels blocs més sorprenents del dia sobre espectacles vinculats amb l'humor i la sorpresa. Tornem a gaudir de la visita d'Antonio Díaz, el Mago Pop, al programa 'Para todos La 2', i dels exercicis de malabarisme amb els peus de Leo Bassi a 'Las cerezas' de la Julia Ote
Ho has vist?! - Misterios al descubierto
A Ho has vist!? Víctor M. Amela dona pas a l'espai de divulgació científica 'Misterios al descubierto', que va estar en pantalla durant quatre temporades. Luis Miravitlles, tot un expert en matèria científica, el dirigia i presentava. Anteriorment, Miravitlles ja havia treballat a Televisió Espanyola com a expert al concurs 'Adivinen su vida' i com a presentador a 'Visado para el futuro', 'Las fronteras de la ciencia' i 'La prehistoria del futuro'. A cada programa de 'Misterios al descubierto' es plantejaven explicacions a fenòmens científics i es realitzaven experiments. Estava pensat per arribar als teleespectadors més joves. 'Ho has vist!?' recupera, per aquesta ocasió, el programa emès el 28 d'octubre de 1968, que tracta sobre el tema de la pluja i de la formació dels núvols.
Recording - Pere Barthe, Tinet Rubira i Vicky Peña
Visita 'Recording' el periodista esportiu Pere Barthe, que va treballar durant 33 anys a TVE i és recordat especialment en l'àmbit del bàsquet, on va arribar a narrar més de 1.200 partits. A més, va ser enviat a vuit edicions dels JJOO i va arribar a ser director d'esports de TVE. A més dels esports i de viatjar, la lectura és la tercera gran passió de Barthe i amb ell repassem alguns dels grans escriptors que han passat per TVE a Catalunya, com ara Josep Pla, Jorge Luis Borges, Mercè Rodoreda i Teresa Pàmies. També comptem amb l'actriu Vicky Peña. Amb ella fem un cop d'ull a molts dels programes dramàtics i sèries que s'han fet al nostre centre com ara 'La saga de los Rius', 'El conde de Montecristo' o 'La plaça del Diamant'; i també a les nombroses obres que es van representar als espais 'Estudio 1', 'Novel·la', i d'altres. El tercer convidat del 'Recording' és Tinet Rubira, que havia estat presentador del programa 'Plastic' de TVE, i actualment és executiu audiovisual. Ell és l'en
Ho Has Vist!? - Barcelona retalls
Víctor M. Amela donarà pas a la sèrie documental 'Barcelona retalls', que aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics, volia donar a conèixer amb més profunditat la ciutat comtal i el seu entorn. A cada capítol, es plantejava un recorregut poc conegut, ressaltant alguns elements ciutadans allunyats dels tòpics turístics de la capital catalana, com per exemple els cementiris, el món subterrani de les clavegueres, els túnels del metro, les fàbriques, les llegendes o els seus menjars. La sèrie dirigida per Josep Ramon Giménez, comptava per a cada capítol amb un especialista en el tema que es tractava, que elaborava un informe a partir del qual l'equip del programa treballava. 'Ho has vist!?' recupera, per aquesta ocasió, el programa emès el 21 d'abril de 1992, que porta per títol 'La proposta d’un passeig', el guió del qual és de l’escriptor Josep Maria Carandell.
Recording - Jordi Hurtado, Rosa María Calaf i Joan Pera
Visita 'Recording' Jordi Hurtado, veterà presentador del programa 'Saber y Ganar'. Ell és l'encarregat de donar pas a un bloc dedicat a concursos històrics realitzats des de TVE Catalunya com 'Un millón para el mejor', estrenat el gener de 1968 i presentat inicialment per Joaquín Prat, que proposava tota mena de proves als concursants per tal de guanyar un milió de les antigues pessetes; '3x4', amb preguntes de cultura general i proves d'habilitat, presentat en la versió català per Jordi Hurtado, i en castellà per Julia Otero i, després, Isabel Gemio; o 'Siete y media musical', conduït per Luis del Olmo, en el que quatre concursants jugaven al clàssic joc de cartes i la protagonista era la música. També comptem amb la periodista Rosa María Calaf, coneguda per la seva gran feina durant vint-i-cinc anys com a corresponsal de RTVE en diferents països del món com Estats Units, Moscou o la zona d'Àsia-Pacífic. Amb ella repassem la pedrera de reconeguts corresponsals que van començar a TVE
Ho Has Vist!? - A l'est del Besòs
Víctor M. Amela donarà pas a la sèrie 'A l'est del Besòs', una ficció que narrava el dia a dia d’una família molt poc convencional que vivia en aquest barri barceloní, amb tot el que això els comportava: eren infatigables lectors de revistes del cor, clients de videoclubs, compradors de loteria, etc. La comèdia tenia la particularitat que cada capítol acabava amb la participació d’un actor convidat, que interpretava el paper d’algú que era segrestat i portat a la casa de la família protagonista on rebia tota mena d’atencions. La sèrie estava dirigida per Ángel Alonso i comptava amb un repartiment de luxe. Hi sortien Joan Borràs, Elisenda Ribas, Anna Lizaran, Maribel Martínez i Xavier Martí, entre d'altres. Amb un fons social i amb personatges atípics, la ficció es va enregistrar als estudis de l’Hospitalet a finals dels anys 80. 'Ho has vist!?' recupera, per aquesta ocasió, el programa emès el 17 de juliol de 1988.
Recording - Oriol Nolis, Lucrecia i Pitu Abril
Passa per 'Recording' el periodista Oriol Nolis, actual presentador del Telediario de TVE del cap de setmana. Ell és l'encarregat de donar pas a un bloc dedicat a polítics que han visitat Televisió Espanyola a Catalunya. Entre d'altres, veurem Jordi Pujol, José María Aznar, José Montilla, JosepTarradellas i Felipe González. També comptem amb el periodista Pitu Abril, expresentador de l''Informatiu' i director de la tertúlia sobre futbol 'La barberia'. Amb ell repassem programes informatius que han fet història a TVE Catalunya. Des dels més antics com 'Mare Nostrum' (1969) o 'Giravolt' (1974), fins al vigent 'Informatiu'. I donem un cop d'ull a espais com 'Línia 900', 'Repor', 'Catalunya avui' o 'Gran angular'. La tercera convidada del 'Recording' és la cantant i presentadora Lucrecia, que a banda de ser qui millor coneix els Lunnis, també és una gran apassionada de la música en català. Amb ella tornem a escoltar des de clàssics com Lluís Llach, que el 1973 cantava a TVE 'La gallineta
Ho Has Vist!? - Barri Sèsam
A 'Ho has vist!?' Víctor M. Amela donarà pas a 'Barri Sèsam', un espai de referència dedicat als més petits, en què es tractaven conceptes educatius i aspectes de la vida quotidiana, des d’una perspectiva didàctica, sense menystenir la intel·ligència dels nens i nenes. Pretenia ser un programa multicultural reunint personatges de tot tipus. El format va ser inventat als Estats Units, enguany fa 50 anys, i s'ha vist a molts països d'arreu del món. El primer 'Barri Sèsam' en espanyol es remunta al 1979, es tractava d'una coproducció de TVE i CTVW, la productora de la versió original. Part de les seccions es gravaven a Espanya amb actors del país. D'aquesta època són la gallina Caponata i el caragol Perezgil. L'any 1996 arriba a TVE Catalunya. Va ser l'etapa en què destaquen els personatges de Bluki, el bonàs monstre pelut de color blau, i el mussol Bubo. 'Ho has vist!?' recupera, per aquesta ocasió, el programa emès el 9 d'agost de 1999.
Recording - Mercedes Milá, Roberto Leal i Judith Martín
Passa per Recording la periodista Mercedes Milá, que va començar la seva carrera televisiva a TVE presentant programes com 'Dos por dos' o 'Buenas noches'. Amb ella repassem diferents situacions en les quals es troben els reporters de carrer, algunes més innocents i divertides, i d'altres més incòmodes i difícils d'afrontar, També rebem la visita del periodista Roberto Leal, que recentment ha conduit diferents concursos de TVE com per exemple 'Operación Triunfo' o 'Bailando con las estrellas'. Amb ell recuperem fragments de programes musicals i de varietats com 'Ven al Paralelo' presentat per Sara Montiel als anys 90, o 'Llegada Internacional', espai d'entreteniment ambientat en una oficina d'objectes perduts, amb Luis Aguilé. La tercera convidada del 'Recording' és l'actriu i humorista Judith Martín, col·laboradora del 'Programa inesperat' de TVE Catalunya. Ella és l'encarregada de donar pas a un bloc dedicat a famosos monologuistes que ens han fet passar grans estones davant el tel
Ho has vist!? - La barbería
A Ho has vist!? Víctor M. Amela donarà pas a 'La barberia', una tertúlia esportiva presentada pels periodistes Josep Abril, conegut com Pitu Abril, i Josep Maria Balcells. Hi participaven quatre tertulians habituals, que eren polítics de diferents partits: Francesc Baltasar, Jaume Camps, Enric Lacalle i Jaume Sobrequés, a més de l'actor Carles Canut, l'únic perico de l'equip. 'La barberia' es va emetre per TVE entre 1990 i 1996 i va ser un programa d'una gran repercussió. Al llarg de cinc temporades en antena, hi van participar convidats esportistes, polítics i artistes, que parlaven tant de futbol com d'altres temes d'actualitat. 'Ho has vist!?' recupera, per aquesta ocasió, el programa emès el 18 d'octubre de 1992.
Recording - Amb Arseni Cañada, Pere Barthe i Sandra Sabatés
Recording repassa la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté l'arxiu de RTVE i dels programes que s'emeten actualment. Coneixem una bona colla de periodistes i locutors que han fet la seva carrera a TVE Catalunya, com Irene Mir o José Luis Barcelona. I coneixem com funciona el departament d'il·luminació i luminotècnia del centre de producció de Sant Cugat. Per donar forma a tot plegat, comptem amb rostres coneguts com Arseni Cañada, Pere Barthe i Sandra Sabatés.
Ho has vist !? - 'No te rías que es peor'
A Ho has vist!? Víctor M. Amela donarà pas a 'No te rías que es peor', un concurs d'humor en el s'enfrontaven dos concursants, que havien d'aguantar el riure mentre els humoristes del programa, juntament amb el concursant rival, feien pallassades i explicaven acudits. També hi havia seccions mítiques com 'Tebeo doble' o 'La cacharrería'. Hi van participar grans còmics espanyols com el Señor Barragán, Marianico 'El Corto', Pedro Reyes, Pepe Viyuela o Paco Aguilar. 'No te rías que es peor' que s'emetia de dilluns a divendres, entre 1990 i 1995, per TVE, va arribar a ser un dels programes més vistos de la televisió a Espanya. Al llarg de les seves cinc temporades van presentar l'espai Jordi Estadella, Míriam Díaz Aroca, Ramón García i Miguel Ortíz. El realitzava Josep Maria Vidal, i un dels guionistes era Óscar Nebreda. Més tard va agafar el relleu el realitzador Jordi Vives. 'Ho has vist!?' recupera per aquesta ocasió el programa del 13 de juny de 1994.
Recording - Amb Jordi Hurtado, Marta Càceres i Ivan Labanda
Recording repassa la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté l'arxiu de RTVE i de la programació que s'emet actualment. Aquesta setmana recuperem alguns dels programes de societat i servei més emblemàtics que s'han fet al llarg d'aquests seixanta anys, com 'Babel' o 'Els nous catalans'. I també podrem escoltar un recull de grups internacionals que han actuat als platós de TVE Catalunya com Bon Jovi, Franz Ferdinand o Roxette. Passa per 'Recording' el presentador de 'Saber y ganar', Jordi Hurtado, la periodista Marta Càceres, actualment presentadora del programa 'Para todos La 2' i l'actor Ivan Labanda, que va ser un dels presentadors del programa educatiu de TVE 'Leonart'. Ells són els encarregats, en aquest capítol, de donar continuïtat als diferents reculls temàtics d'imatges, cançons, humor, entrevistes i anècdotes seleccionats entre tot l'arxiu de RTVE.
Ho has vist!? - Terra d'escudella
Ho has vist!? és un espai, conduït pel periodista i crític televisiu Víctor M. Amela, que ofereix la reemissió d'alguns dels programes més emblemàtics que s'han produït a TVE Catalunya durant aquests seixanta anys. Aquesta setmana, 'Terra d'escudella'. Víctor M. Amela donarà pas a 'Terra d'escudella', el primer programa infantil de televisió fet a Catalunya i en català, que s'emetia els dissabtes al matí i que va estar en antena durant tres temporades. Dirigit per Mercè Vilaret, tenia com a protagonistes companyies teatrals com Els Comediants, Els Joglars, U de Cuc, Marduix i La Fanfarra. Els guions eren de Miquel Obiols i Josep Maria Vidal, i es basaven en la història, la literatura, la cultura i la tradició catalanes. El programa va obtenir un premi ONDAS l'any 1977.
Ho Has Vist!? - El Conde de Montecristo
'Ho has vist!?' recorda 'El conde de Montecristo'. Recupera el primer capítol d'aquesta adaptació televisiva del clàssic literari d'Alexandre Dumas, emès el 6 d'octubre de 1969. Víctor M. Amela donarà pas al primer capítol de la sèrie 'El conde de Montecristo', adaptació televisiva de la novel·la homònima d'Alexandre Dumas. Durant disset episodis es narra la història d'Edmundo Dantés que després de quinze anys a la presó, decideix venjar-se d'aquells que van arruïnar la seva vida injustament acusant-lo de traïció. La sèrie va començar a ser emesa a Televisió Espanyola l'octubre de 1969 i està protagonitzada pels actors Pepe Martín i Emma Cohen.
Recording - Oriol Nolis, Toni Cruz i Cristina Villanueva
Recording repassa la història d'aquests 60 anys de TVE Catalunya, a partir dels més de 300.000 documents que conté l'arxiu de RTVE i dels programes que s'emeten actualment. Aquesta setmana recuperem alguns dels primers debats que es van fer a TVE Catalunya, com l'històric 'Al grano' presentat per Lorenzo Milá. També podrem tornar a escoltar i riure amb grans humoristes que van triomfar a través de la televisió explicant acudits com és el cas d'Eugenio, Chiquito de la Calzada o el Señor Barragán. Per donar forma a tot plegat, comptem amb rostres coneguts com Oriol Nolis, Toni Cruz i Cristina Villanueva. Ells tres són els encarregats, en aquest capítol, de donar continuïtat als diferents reculls temàtics d'imatges, cançons, humor, entrevistes i anècdotes seleccionats entre tot l'arxiu de RTVE.
Ho has vist!? - Terenci a la fresca
Víctor M. Amela donarà pas a 'Terenci a la fresca', un programa d'entrevistes amb importants personatges del món cultural. L'escriptor Terenci Moix s'asseia davant dels convidats amb la intenció d'establir un diàleg amè amb ells per tal de conèixer-los millor. Ho has vist!? recupera el programa emès el 23 de juny de 1987 on Terenci Moix entrevista el també escriptor Manuel Vázquez Montalbán.
Gala 60 años juntos (1)
El humor y las actuaciones musicales son los protagonistas de esta gala, presentada por Raffaella Carrá. Marta Sánchez y Mónica Naranjo interpretarán versiones sinfónicas de dos grandes temas del pop español, acompañadas por la Orquesta y Coro RTVE, dirigidos por Miguel Ángel Gómez-Martínez. Por el escenario de la gala también pasarán Diana Navarro, India Martínez y Carlos Rivera; los eurovisivos Ruth Lorenzo, Daniel Diges, David Civera, Barei, Brequette, Salvador Beltrán, Maverick y Jorge González; los exparticipantes de EuroJunior María Isabel, Dani Fernández, Lydia Fairen y Mirela; y los exparticipantes de 'Operación Triunfo' Geno Machado, Mireia, Javián y Alex Casademunt (Fórmula Abierta). A lo largo de toda la gala, distintas caras de la cadena participan en números musicales que recuerdan los hits de la música en estos últimos 60 años. Entre ellos, Lucrecia, Llum Barrera, Alex O'Dogherty, Juanjo Pardo, Marc Parejo, Lluvia Rojo, Elena Rivera y Raúl Peña. También estará presente el
Gala 60 años juntos (2)
El humor y las actuaciones musicales son los protagonistas de esta gala, presentada por Raffaella Carrá. Marta Sánchez y Mónica Naranjo interpretarán versiones sinfónicas de dos grandes temas del pop español, acompañadas por la Orquesta y Coro RTVE, dirigidos por Miguel Ángel Gómez-Martínez. Por el escenario de la gala también pasarán Diana Navarro, India Martínez y Carlos Rivera; los eurovisivos Ruth Lorenzo, Daniel Diges, David Civera, Barei, Brequette, Salvador Beltrán, Maverick y Jorge González; los exparticipantes de EuroJunior María Isabel, Dani Fernández, Lydia Fairen y Mirela; y los exparticipantes de 'Operación Triunfo' Geno Machado, Mireia, Javián y Alex Casademunt (Fórmula Abierta). A lo largo de toda la gala, distintas caras de la cadena participan en números musicales que recuerdan los hits de la música en estos últimos 60 años. Entre ellos, Lucrecia, Llum Barrera, Alex O'Dogherty, Juanjo Pardo, Marc Parejo, Lluvia Rojo, Elena Rivera y Raúl Peña. También estará presente el
La cocinera catalana Carme Ruscalleda felicita a TVE en su 60º aniversario
La cocinera catalana Carme Ruscalleda felicita a TVE en su 60º aniversario.

Otros programas de RTVE >