Close

Dones a prop

La periodista Mercè Remolí entrevista dones que es distingeixen per la seva trajectòria professional o ideològica en la sèrie 'Dones a prop'. La conversa aporta dades sobre la seva activitat i també sobre la participació i importància de la dona de diferents àmbits de la societat.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Informativos
Tema: Entrevistas
URL: https://www.rtve.es/alacarta/videos/dones-a-prop/

Episodios disponibles para ver online

Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Assumpció Villatoro
Assumpció VIllatoro és una doctora coneguda per donar a conéixer la planificació familiar i la vivència satisfactòria de l'arribada dels fills i de la sexualitat. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Esther Tusquets
Esther Tusquets (Barcelona,1936) escriptora i editora, responsable de la prestigiosa Editorial Lumen i autora de nombroses obres de novel·la, assaig, memòries i relats. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Rosa de Lima Manzano
Rosa de Lima Manzano (Villanueva de Gumiel, Burgos,1949), política i primera dona governadora civil d'Espanya després de la dictadura franquista, exercí el càrrec a la província de Burgos. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Carme Serrallonga
Carme Serrallonga (Barcelona, 1909) pedagoga i traductora, va adaptar al català nombroses obres de teatre i llibres de narrativa per a infants i joves. 'Dones a prop' es un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Mercè Sala
Mercè Sala (Barcelona, 1943-2008), política i economista, entrevistada com a regidora electa pel PSC a l'Ajuntament de Barcelona a les primeres eleccions democràtiques. Dones a prop és un espai de conversa en profunditat amb dones d'una destacada trajectòria personal o professional durant la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Lidia Falcón
Lidia Falcón (Madrid, 1935), polítca i escriptora, figura clau del feminisme durant la Transició espanyola. Ha creat organitzacions, revistes i editorials especialitzades en gènere. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, programa emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Isabel Clara Simó
Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943), periodista i escriptora, va presentar el programa de TVE 'Català amb nosaltres' (1978) i va dirigir la mítica revista 'Canigó'. És una de les més destacades autores de la literatura moderna en català. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Liliana Cavani
Liliana Cavani (Carpi, Emília-Romanya, Itàlia, 1933), és una reconeguda directora i guionista de cinema. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, al circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Carmen Alcalde
Carmen Alcalde (Girona, 1936), periodista, escriptora i activista feminista, cofundadora de la revista 'Vindicación Feminista' l'any 1976, un cop mort el dictador Franco. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Dolors Bramon
Dolors Bramón (Banyoles, 1943), filòloga catalana i historiadora, va participar en la redacció de la Gran Enciclopèdia Catalana. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Laura Tremosa
Laura Tremosa (Espolla, 1937) és la primera dona catalana, i la segona de l'Estat, graduada en Enginyeria Industrial. Va cursar els estudis a la Universitat Politècnica de Catalunya, on va obtenir el títol l'any 1960. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Frederica Montseny
Frederica Montseny (Madrid, 1905) és la primera dona en la història d'Espanya que ha ocupat una cartera de ministra. Ho va ser el 1936, en plena Guerra Civil. També ha estat una reconeguda sindicalista anarquista de la CNT. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Anna Bosch
Anna Bosch (Figaró, Vallés Oriental,1950) política i activista, primera alcaldessa en democràcia de Mollet del Vallès. Després dels comicis de 1979 va ser la dona que presidia la corporació municipal més gran arreu de l'Estat. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Marta Mata
Marta Mata (Barcelona,1926), pedagoga i política, creadora durant el franquisme, en la clandestinitat, de l'Escola de Mestres Rosa Sensat. Ha format format part de la legislatura constituent de les Corts Generals pel PSC, on ha estat una de les primeres 21 dones que han ocupat un escó al Congrés. 'Dones a prop' es un espai de conversa en profunditat amb dones de destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí. Programa emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Magda Oranich
Magda Oranich (Barcelona, 1945), és una reconeguda advocada penal que durant la dictadura franquista va portar la defensa de destacats presos polítics com Salvador Puig Antich. Ferma defensora dels drets de les dones i de la llibertat d'expressió. 'Dones a prop' és espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Maria Dolors Renau
Maria Dolors Renau (Barcelona, 1936), psicòloga, pedagoga i política, entrevistada setmanes després d'ocupar l'escó de diputada al Congrés, pel PSC, en la segona legislatura (1982-1986). Anteriorment va formar part del col·lectiu de mestres Rosa Sensat. 'Dones a prop' és un espai de conversa en profunditat amb dones amb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.
Arxiu TVE Catalunya - Dones a prop - Eulàlia Vintró
Eulàlia Vintró (Barcelona, 1945), política i filòloga, ve al programa uns mesos després d'abandonar el seu escó al Congrés dels Diputats on era diputada de la primera legislatura (1979-1982) en representació del PSUC. 'Dones a prop' es un espai de conversa en profunditat amb donesamb una destacada trajectòria personal o professional durant els anys de la Transició espanyola. Dirigit i presentat per Mercè Remolí, el programa s'ha emès a la Segona cadena, en el circuit català, entre 1982 i 1983. Pots recuperar altres programes i sèries en català a l'Arxiu de TVE Catalunya.

Otros informativos >


Otros programas de RTVE >