Close

La nostra gent

La sèrie documental 'La nostra gent', emés a la Segona cadena el 31 de març del 1983. Dirigit per Manuel Ibáñez Escofet, realitzat per Josep Sardà Prat, amb edició de Vladimir de Semir i l'assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte.

País: España
Idioma: Español
Contenido: Reportajes
Tema: Sociedad
URL: http://www.rtve.es/alacarta/videos/la-nostra-gent/

Episodios disponibles para ver online

Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Els nostres capellans
Programa Els nostres capellans dins la sèrie La nostra gent, emés a la Segona cadena el 31 de març del 1983. Dirigit per Manuel Ibáñez Escofet, realitzat per Josep Sardà Prat, amb edició de Vladimir de Semir i l'assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte. En la serie de programes La nostra gent, aquest és un capítol dedicat a la història de cinc personatges vinculats a l'Església catòlica: Ramon Llull, Sant Antoni Maria Claret, Mossén Jacint Verdaguer, el cardenal Vidal i Barraquer i l'abat Josep Deàs i Villar de Montserrat. El programa comença amb aquest darrer, amb imatges que recorren Montserrat. Després repassa moments de la vida de Vidal i Barraquer, mesclades amb moments de la seva vida, l'exili i el moviment franquista. Seguidament, Jacint Verdaguer: la casa on va nèixer i d'altres llocs decisius a la seva vida, fotografies i escrits com ara "En defensa propia". De Sant Antoni Maria Claret només es mostren escultures, pintures i llocs on va viure. També la seva tomba a Vic
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Pompeu Fabra
Documental biogràfic sobre el gramàtic i lexicògraf Pompeu Fabrai Poch, autor d'una Gramàtica Catalana que ha estat reconeguda oficialment. Mostra pintures i fotos de Fabra a Prada de Conflent i d'altres llocs i també dels Fets d'Octubre de 1934, quan va ser detingut. Imatges de la seva vida, l' esquela que li publicà l'Institut d'Estudis Catalans, del barri de Gràcia, Prada, el Canigó i també records de Fabra que es guarden a Montserrat. Manifestacions del 1933, la platja de Badalona on passejava i del tranvia. Intervenen Ibáñez Escofet i Ainaud de Lasarte. Programa dirigit per Manuel Ibáñez Escofet, amb realització de Josep Sardà Prat, assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Emès a la Segona cadena el 24 de març del 1983.
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Ramon Casas i Carbó
Capítol de la serie biogràfica "La Nostra gent" sobre la figura del pintor Ramon Casas i Carbó (Barcelona 1866-1932). Serie dirigida per Manuel Ibáñez Escofet, amb realització de Josep Sardà i Prat, l'assessorament de l'historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Amb narració de Josep Maria Bachs i producció de Joan Guasch. En aquest enregistrament apareix primer la presentadora de continuitat, Aurora Claramunt, anunciant la programació de la tarda. Al documental també hi surten els experts Sempronio, Joan Antoni Maragall i Victòria Combalia. Emè a la Segona cadena de TVE el 10 de març del 1983.
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Caterina Albert i Paradís
Documental biogràfic sobre l'escriptora Caterina Albert i Paradís, que firmava amb l pseudònim de Víctor Català. Amb comentaris del seu nebot Lluís Albert. Imatges del Museu-arxiu 'Víctor Català' i pintures originals de l'escriptora. Programa dirigit per Manuel Ibáñez Escofet, amb realització de Josep Sardà Prat, assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Emès a la Segona cadena el 24/02/1983.
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Apel·les Mestres
Documental biogràfic sobre el dibuixant, músic i escriptor Apel·les Mstres i Oñós (Barcelona 1854 - 1936). Dibuixos de l'artista, del "Llibre verd" i d'algunes de les seves il·lustracions. Amb una entrevista al dibuixant Cesc, -Francesc Vila Rufas- que parla de la diferència entre un dibuixant i un il·lustrador. Programa dirigit i presentat per Manuel Ibáñez Escofet amb realització de Josep Sardà i Prat, assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Emès a la Segona cadena el 17/02/1983.
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - August Pi i Sunyer
Documental biogràfic sobre August Pi i Sunyer, científic fisiòleg nascut a Barcelona el 1879 i mort a Mèxic el 1965. Inclou una entrevista al Pere Pi i Sunyer, fill petit d'August, sobre la personalitat del seu pare. Programa dirigit i presentat per Manuel Ibáñez Escofet amb realització de Josep Sardà i Prat, assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Emès a la Segona cadena el 27/01/1983.
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Jacint Verdaguer
Documental biogràfic del poeta i escriptor romàntic Jacint Verdaguer i Santaló, nascut a Folgueroles. Osona, el 1845 i mort a Vallvidrera el 1902. Capítol del programa "La nostra gent" produit el 1982 i estrenat el 6 de gener del 1983 a la Segona Cadena.Dirigit per Manuel Ibáñez Escofet, realitzat per Josep Sardà i Prat i amb Josep Maria Ainaud de Lasarte com a assessor i Vladimir de Semir com a Editor. 
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Joan Alcover i Maspons
Documental biogràfic sobre el poeta mallorquí Joan Alcover i Maspons (Palma de Mallorca, 1810-1834). Dirigit i presentat per Manuel Ibañez Escofet i realitzat per Josep Maria Ainaud de Lasarte. Emès a la Segona cadena el 9 de desembre de 1982.
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Antoni Rovira i Virgili
Programa dirigit i presentat per Manuel Ibáñez Escofet amb realització de Josep Sardà i Prat, assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Documental biogràfic sobre Antoni Rovira i Virgili, escriptor, historiadio i polític nacionalista (Tarragona 1882 - Perpinyà 1949)
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Francesc Vidal i Barraquer
Programa dirigit i presentat per Manuel Ibáñez Escofet amb realització de Josep Sardà i Prat, assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Documental biogràfic sobre Francesc Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 1868 - Friburg, Suïssa, 1943) fou bisbe de Solsona, arquebisbe de Tarragona i cardenal.
Arxiu TVE Catalunya - La nostra gent - Jaume Vicens Vives
Programa dirigit i presentat per Manuel Ibáñez Escofet amb realització de Josep Sardà i Prat, assessorament de Josep Maria Ainaud de Lasarte i edició de Vladimir de Semir. Documental biogràfic sobre Jaume Vicens Vives, historiador (Girona 1910 - Lió 1960)

Otros programas de reportajes >


Otros programas de RTVE >